Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

In memoriam: Klaas Visser (1953-2020)

22 mei 2020 11:00


SC Joure heeft met verslagenheid kennisgenomen van het bericht dat Klaas Visser op 20 mei jl. is overleden. Een bewonderenswaardige man is heengegaan.

Klaas stond altijd voor iedereen klaar, maakte zomaar even een praatje met je en was recht door zee. Op hem kon je bouwen en hij bouwde zelf ook keihard mee. Van Klaas’ klasse, kennis en kunde hebben wij vanaf 1982 ook bij SC Joure mogen genieten. Dat jaar werd hij samen met zijn vrouw Hanneke actief voor SC Joure en met name voor de korfbalafdeling.

 

Klaas was een goede korfbalspeler. Tactisch sterk en spelend in een team wat steeds beter werd, er volgden een aantal promoties tot het spelen in de 1e districtsklasse. Toen Klaas in het spelen een stapje terug deed, ging hij aan de slag als trainer/coach. Dit heeft hij jaren gedaan. Als er even geen trainer voorhanden was werd er nooit vergeefs een beroep op hem gedaan. Zelfs twee jaar geleden is hij nog een tijdje trainer/coach geweest van het selectieteam. Klaas was daarnaast actief in de materialencommissie en floot jaren als bondsscheidsrechter voor de club. Hij maakte onderdeel uit van de materialencommissie, was lid van de technische commissie, organiseerde toernooien en was betrokken bij het jeugdbeleid van de korfbal. Daarnaast was hij bestuurslid en voorzitter van de korfbalcommissie en sinds 3,5 jaar lid van het hoofdbestuur.

 

Bij deze verdiensten werd tijdens de ALV van SC Joure op 10 mei 2019 stilgestaan. Hij werd daarom op die dag benoemd tot Lid van Verdienste van SC Joure. Het was daarnaast dubbel bijzonder omdat ook Hanneke lid van verdienste is. Na dit officiële moment, werd een video getoond waarin een aantal mensen prachtige woorden spraken over wat Klaas voor hun betekende. Daaruit bleek dat zijn invloed groot was en “dat de wereld een stuk beter zou zijn, als er meer mensen zouden zijn zoals Klaas”.

 

Klaas is daarnaast een sportieveling, een strijder, een knokker en een doorzetter met een hart van goud. Bij Klaas werd twee jaar geleden de zenuwziekte ALS geconstateerd, een klap in het gezicht voor de jonge zestiger die midden in het leven stond. Ook al wist hij dat de strijd vergeefs was, zijn strijdlust bleef immens. Klaas zag zijn ziekte niet als een beperking, bleef in mogelijkheden denken, en bleef aan als lid van het hoofdbestuur van SC Joure en als lid en voorzitter bij de commissie korfbal.

 

Daarnaast is Klaas’ strijd voor de behandeling van ALS bijzonder. Hij zette zichzelf niet op de eerste plaats, maar hielp actief mee door een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte.

 

Klaas is niet meer bij ons, maar blijft voortleven in onze herinneringen. Wij zullen Klaas enorm missen en wensen Hanneke, Hester, Jan, Bart, de kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte toe in deze zware tijd.

 

Foto_Klaas_Visser_1.jpg

 

 

Delen

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!