Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JO9

Handleiding en tips voor leiders JO9-teams

 

 • Probeer duidelijk naar ouders toe te communiceren wanneer men waar verwacht wordt.
 • Zowel bij thuis- als uitwedstrijden tussen 20 en 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn op betreffende complex. De ervaring leert dat wanneer er te vroeg verzameld wordt, de mannetjes nog lang rond moeten ‘huppelen’ voordat de wedstrijd begint en ze moe zijn wanneer het dan echt zover is.
 • Geef voor iedere wedstrijd aan wie aanvoerder is, wie keeper is, wie de was mee naar huis neemt en wie er moeten rijden (uiteraard alleen bij uitwedstrijden). Er volgt nog een wedstrijdschema met het programma tot aan de winterstop. Wanneer jullie dit hebben is het handig meteen per wedstrijd tot aan de winter aan te geven wie aanvoerder is etc. Er is een excel-voorbeeld bijgevoegd zoals wij dat vorig jaar met F7 gedaan hebben. Het is verder handig voor iedere wedstrijd twee keepers aan te wijzen (voor beide helften één). Dan voorkom je dat één keeper of de hele wedstrijd niets te doen heeft, of de schuld krijgt van alle tegengoals.
 • Doordeweeks een extra mail naar alle ouders sturen over de komende wedstrijd met daarin nogmaals aangegeven wie er voor die zaterdag aan de beurt zijn werkt vaak ook goed. In deze mail kan dan ook bijvoorbeeld de stand en uitslagen van andere teams gecommuniceerd worden.
 • De leider meldt zich voor de wedstrijd altijd even in de bestuurskamer. Bij thuiswedstrijden om even op een formuliertje te zetten wie de tegenstander is en bij uitwedstrijden om even aan te geven dat je gearriveerd bent.
 • Voor aanvang van de wedstrijd even overleggen met de leider van de tegenstander over hoeveel spelers hij/ zij heeft. Daarmee kun je dan afspreken hoeveel spelers jullie gaan opstellen en hoeveel er dus wissel staan.
 • Mocht je team een vrij weekend hebben en graag willen oefenen dan moet er zelf een tegenstander gezocht worden en vervolgens kan er een verzoek ingediend worden bij Anne Feenstra of er een veld beschikbaar is etc. Hij is bereikbaar op: afeenter@home.nl
 • Van SC Joure krijgt ieder team een shirt en broekje. Sokken en schoenen moeten zelf aangeschaft worden.
 • Bij uitwedstrijden is het handig om te verzamelen bij bijvoorbeeld Mc Donalds of de Jumbo, aangezien het op het complex van Sc Joure vaak erg druk is.
 • Op de site van SC Joure staat veel informatie (www.scjoure.nl). Hier staat ook op of wedstrijden afgelast zijn. Ouders kunnen dit op deze manier zelf in de gaten houden. Binnenkort krijgen de leiders van de teams codes om zelf de pagina op de website van hun eigen team te vullen met informatie en foto’s (indien gewenst). Ouders kunnen deze codes ook via de leiders krijgen zodat deze er ook informatie of bijvoorbeeld wedstrijdverslagen op kunnen zetten.
 • Naast de website van SC Joure zelf is ook op voetbal.nl heel veel informatie te vinden. Op www.voetbal.nl moet je jezelf registreren met een inlogcode en wachtwoord. Wanneer je dit gedaan hebt ga je naar pupillenvoetbal en vervolgens naar ‘zoeken naar clubs/ teams’. Hier vul je SC Joure in. Vervolgens krijg je alle afdelingen van SC Joure en ga je naar ‘F-pupillen (najaar)’. Daarna klik je achter je eigen team op ‘toevoegen aan mijnvoetbal.nl’. Wanneer je dan op een ander moment weer inlogt kun je de uitslagen, stand en programma voor de komende weken bekijken.
 • Via google zijn bijna alle verenigingen wel te vinden. Voor uitwedstrijden kun je daarom eventueel even kijken waar het complex van betreffende vereniging precies ligt en via bijvoorbeeld routenet.nl hoe lang het rijden is.
 • Voor wat betreft de trainingen: deze beginnen op woensdag 31 augustus en de trainingen zijn van 5 tot 6 uur. Graag tijdig aanwezig en bij voorkeur de trainingskleren al aan. Na trainingen is er op het complex geen douchegelegenheid.
Delen

Hoofdsponsoren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!