• In Lemmer werd zaterdag de eerste editie van de Fryske Marren Cup gespeeld. Op het toernooi streden de vier korfbalclubs uit de gemeente met verschillende teams tegen elkaar. Een middag vol strijd werd gezellig samen afgesloten. Het toernooi smaakte daarom ook naar meer.

  Na het warme weer van afgelopen week, was het zaterdag een stuk aangenamer. Met een graad of twintig op de thermometer was het prima korfbalweer in Lemmer. Op drie verschillende velden werd in vier poules de eerste editie van de Fryske Marren Cup gespeeld.

  Het toernooi, een initiatief om de band tussen de vier korfbalclubs uit de gemeente te versterken, werd twee jaar geleden bedacht. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kon het toernooi pas dit weekend voor het eerst worden gespeeld.

  Teams van de midweek, tweede, eerste en junioren streden voor de wisselbeker. Op het korfbalveld van Lemmer werd bij tijd en wijle hevig gestreden. In de meeste poules was het daarom tot de laatste wedstrijd spannend wie met de beker mee naar huis mocht. In de midweekgroep was het Joure dat als eerste eindigde, Harich werd kampioen bij de junioren én het eerste. Joure 1 eindigde in punten gelijk met Harich maar had een iets minder doelsaldo. Het tweede team van Joure mocht ook een beker mee naar huis nemen. Bij een dergelijk toernooi zijn uiteraard ook scheidsrechters nodig. Richard de Jong en Geert Sjoerdstra floten namens Joure, waarvoor dank.

  Na afloop konden alle deelnemers hamburgers, patat en vis halen op een foodplein. De eerste editie was een groot succes en krijgt in de toekomst een vervolg.

  De uitslagen van de gespeelde wedstrijden:

  Harich 1 Joure 1 8-8 Joure 1 DTG 1 9-5 Joure 1 Lemmer 1 10-4

  Harich 2 Joure 2 4-7 Joure 2 DTG 2 6-4 Joure 2 Harich 3 11-10

  Joure MW1 DTG MW1 2-2 Harich MW1 Joure MW1 7-9

  Harich A1 Joure A1 5-2 Joure A1 Lemmer A1 7-3