• In Memoriam Jappie Kerkstra

  In Memoriam

  Jappie Kerkstra

  Helaas zijn er niet zo veel mensen binnen de vereniging die Jappie gekend hebben. Jappie was lid van de Fêtteranen-club, de 45+ trainingsgroep van SC Joure, die hun balletje trappen op de dinsdag- en donderdagavond. Maar Jappie was niet alleen lid, hij was de grote animator en organisator van beide avonden. Iedere week weer.

  Steevast kwam er 's ochtends een app in de app-groep met de tekst 'Wa komme der jûn baljen?' Een golf aan duimpjes en kruisjes volgde. Rond 19 uur kwam Jappie dan met de teamindelingen van beide teams, zodat een ieder wist wat hij die avond kon verwachten. Aanmelden ná 19 uur vond Jappie vreselijk. Z'n hele indeling was dan 'in de war' en hij moest opnieuw de verschillende krachten tegen elkaar afwegen. Want Jappie deelde de teams niet zomaar in. Elke speler werd gewogen, tegenover een (volgens Jappie) vergelijk niveau gezet zodat uiteindelijk beide teams in evenwicht waren. Wat opviel was dat Jappie vaak zelf onderdeel uitmaakte van het winnende team....

  Ook eventuele drinkpauzes konden alleen plaatsvinden op een signaal van Jappie. Zonder dit signaal water gaan drinken, kwam je op een reprimande te staan. En kwam je bijvoorbeeld opdraven zonder dat je je aangemeld had, dan liep je het risico door Jappie te worden weggestuurd.

  In het veld zelf koos Jappie de positie van linksbuiten, hij was altijd op zoek naar de 'winnende goal'.

  Zo streng hij was in het veld, zo sociaal was hij daar buiten. Altijd nieuwsgierig hoe het met je ging, altijd een praatje. Hij was de voorman, de trainer en enthousiaste organisator van onze trainingsclub. Een fantastische man die we graag langer in ons midden hadden gehad.

  Maar dan plots het bericht dat Jappie er niet meer is. Zomaar, uit het niets, op 9 september 2023. Een grote schrik voor ons allen. Onze 'trainer' is niet langer onder ons. Wij gaan hem enorm missen.

  Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte de komende tijd en hopen dat ze het verlies een plaatsje kunnen geven.

  Fêtteranen SC Joure

  In Memoriam Jappie Kerkstra 1