• Tweemaal zilver en één keer goud. Voor de korfballers van SC Joure was het dit seizoen driemaal scheepsrecht. De ploeg werd tweede in de zaalcompetitie en verloor de bekerfinale. Op eigen veld sloeg Joure in de slotwedstrijd toe: nummer twee DTL uit Hantum werd op een 17-14 nederlaag getrakteerd. De Jouster korfballers bekronen een topseizoen met het kampioenschap in 3A.

    Joure was helemaal klaar voor de apotheose van het veldseizoen. Tegen Olympia uit Twijzel werd vorige week promotie veiliggesteld, maar de Jousters waren gebrand op meer. Het gevaarlijke DTL stond slechts één punt achter de koploper en begin van het seizoen werd in Hantum nog verloren.

    Thuis ging Joure, gedragen door het vele publiek, fel van start: 3-0. Na de eerste goal van DTL denderden de Jousters door, 6-2. Toen de wervelwind van Joure iets ging liggen, profiteerde Hantum: 7-5. De ploeg van René Zuil herpakte het initiatief en door vijf achtereenvolgende doelpunten was het bij rust 12-5.

    Joure droomde van het kampioenschap, maar werd in de tweede helft hardhandig door DTL wakker geschud. De ploeg uit Hantum schoot uit de startblokken en stond in een mum van tijd op 12-10. Een stunt was in de maak, maar dat was buiten Joline Reitsema gerekend. Door twee treffers van afstand hield ze Joure op kampioenschapskoers: 14-10. In het laatste kwartier scoorden beide ploegen om en om, maar Joure hield steeds een veilige marge. De 17-13, vijf minuten voor tijd, zorgde voor een flinke ontlading. De wedstrijd was gespeeld en een late goal van DTL bracht geen spanning meer in het duel.

    Joure speelt na de zomerstop in de 2e klasse. Ondanks de nederlaag is DTL ook gepromoveerd naar het tweede niveau.