• De Jouster korfballers gaan naar de finale van de AP Buitenbeker. In een doelpuntrijk duel in en tegen Harich trok Joure aan het langste eind: 19-31. Op 6 juni strijdt Joure met AVO 3 om de beker.

    In de halve finale hadden de Jousters eenvoudig afgerekend met TFS/DOW/Wêz Hândich 2. Harich was in de volgende ronde, op papier, een makkelijke tegenstander. De ploeg speelt net als Joure in de 3e klasse, maar staat onderaan, waar de Jousters koploper zijn. 

    In de wedstrijd was aanvankelijk weinig van dat verschil te merken. Joure kwam wel eenvoudig op voorsprong, maar Harich hield constant druk op de bezoekers. De Jousters kwamen meermaals op vier doelpunten verschil, breiden dat uit naar - maximaal - zes goals, maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen. Met een ruststand van 11-15 kon de wedstrijd nog alle kanten op.

    In het tweede bedrijf bleef het verschil steeds vier doelpunten, vooral doordat Harich profiteerde van veel persoonlijke fouten aan Jouster zijde. Op 15-19 brak Joure het verzet van de Harichsters door in vier minuten tijd uit te lopen naar 15-23. Het laatste kwartier speelde Joure eenvoudig uit. Prachtige aanvallen werden bekroond met knappe doelpunten en het publiek schreeuwde de ploeg van René Zuil naar de dertig doelpunten: 19-31.

    Op 6 juni speelt Joure de finale van de AP Buitenbeker (voor 3e/4e klasse teams en reserve 2e klasse of lager spelende ploegen). Om 20.30 uur is AVO 3 uit Assen de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van Club Brothers in Groningen.