• Kaatsen bij SC Joure

  Welkom op de kaatspagina van SC Joure, de nieuwste tak van onze omivereniging. Op deze pagina vind je informatie over deze echte Friese sport die in de maanden mei tot en met september op de velden van SC Joure beoefend wordt. 

  Voor meer informatie kan iedereen terecht bij de vertegenwoordigers van de kaatsafdeling:

  Jan Prins (06 14 69 37 46)

  Ridsert Weitenberg (06 36 17 41 89)

  kaatsclub.joure@gmail.com

  Tijdens de activiteiten (zie agenda) van de kaatsclub is er ook altijd wel iemand aanwezig die u verder kan helpen. 

 • Kaatsagenda

  jul
  26
  Kaatsavond jeugd en senioren

  aug
  02
  Kaatsavond jeugd en senioren

  aug
  09
  Kaatsavond jeugd en senioren

  aug
  16
  Kaatsavond jeugd en senioren

 • Sponsor

 • Trainingen

  Met ingang van 2024 zijn er twee trainingsavonden.

  Dinsdags is er techniektraining van 19:30 - 20:30

  Vrijdags is er de basistraining:

  Jeugd: 18:30 - 19:15

  Senioren: 19:30 - 21:00

  De kaatsafdeling beschikt over de benodigde materialen (ballen, kaatswanten lijnen, telegrafen etc.) die op deze avonden kostenloos gebruikt kunnen worden. Maar natuurlijk kun je ook je eigen kaatswant gebruiken.

 • Wedstrijden

  Senioren
  Regelmatig wordt er door leden van de kaatsafdeling meegedaan aan regionale wedstrijden die vallen onder federatie De Wylde Walden. Op de kaatsagenda staat wanneer deze wedstrijden plaats vinden.

  Jeugd
  Ook de jeugd kan meedoen aan wedstrijden. Hiervoor zoeken we in 2024 aansluiting bij de federatie Sneek waar regelmatig wedstrijden georganiseerd worden.

  Open- en ledenwedstrijden
  De kaatsafdeling van SC Joure organiseert in federatieverband op zaterdag 1 juni een wedstrijd voor senioren. Daarnaast staan er dit jaar twee ledenwedstrijden gepland. Een in juli en een afsluitende wedstrijd begin september.

  Meer informatie is te vinden bij de kaatsagenda.

 • Enthousiast? Train mee en/of word lid!

  Proeftrainingen
  Wil je kennis maken met deze mooie Friese sport? Kom dan langs op een van onze trainingsavonden. Je kan een aantal avonden vrijblijvend meedoen. Behalve goed schoeisel en een positieve instelling hoef je niks mee te nemen, er kan gebruik gemaakt worden van de materialen van de kaatsafdeling. De trainingen voor de jeugd beginnen om 18:30. De senioren starten om 19:30.

  Clinics
  Naast de trainingen is het ook mogelijk om in groepsverband kennis te maken met kaatsen. Hiervoor biedt de kaatsafdeling clinics aan. Dus wil je met een vriendengroep, sportteam of bijvoorbeeld muziek- of toneelvereniging gezamelijk de eerste stappen op het kaatsveld zetten dan kun je contact opnemen met een van de bestuursleden.

  Lid worden
  Ben je na de trainingen enthousiast geworden en wil je langer bij ons blijven kaatsen? Dan kun je je via onderstaande link aanmelden als lid van de kaatsafdeling van SC Joure. Hiermee ben je ook direct lid van de KNKB, de kaatsbond.

  Bij het aanmelden kun je aangeven welke van onderstaande gegevens van toepassing zijn:
  * Soort lidmaatschap: jeugdlid (t/m 17 jaar) / seniorenlid / donateur
  * Lid SC Joure korfbal of voetbal (korting op contributie)
  * Lid KNKB via andere vereniging (korting op contributie)

  Contributie (2024)

  Tarieven (inclusief KNKB-lidmaatschap)* **

  Jeugd: 21 euro per seizoen

  Senioren: 28,20 euro per seizoen

  Donateurs: 10 euro per seizoen 

  *Voetballende of korfballende leden van SC Joure betalen 10 euro minder

  ** Leden van KNKB via andere vereniging betalen 10 euro per seizoen

  Klik hier om je aan te melden.

 • Over kaatsen

  Onderstaand filmpje geeft meer informatie over kaatsen:

  Meer informatie over de spelregels is te vinden via de website van de KNKB.

 • Historie kaatsafdeling SC Joure

  Sinds 2014 wordt er weer actief gekaatst in Joure. Toen is een kaatsgroep ontstaan die bestond uit 8 enthousiaste niet kaatsers en 1 ervaren kaatser. Vanuit deze “pioniers” is het initiatief gekomen meer mensen uit Joure en omgeving kennis te laten maken met deze Friese sport. In 2021 zijn op de velden van SC Joure met ondersteuning vanuit de kaatsbond de eerste clinics gegeven voor een groep enthousiaste kaatsers. Deze zijn opgevolgd door trainingen met afsluitende partijen. Aan het einde van het seizoen heeft er een afsluitende onderlinge wedstrijd plaatsgevonden met traditionele kransen als prijzen.

  Dat jaar zijn ook de eerste contacten gelegd met SC Joure. Niet alleen vanwege het bespelen van de velden maar ook voor het gebruik van kleedkamers en de kantine. Uit deze prima samenwerking is integratie van de kaatsclub binnen de omnivereniging SC Joure verder vormgegeven en sinds 2023 is het kaatsen, naast voetbal en korfbal, de derde tak van de vereniging.

  Doordat het kaatsen voornamelijk zomers en op de vrijdagavond wordt gespeeld kunnen ook voetballers en korfballers aansluiten en blijft SC Joure het hele jaar door een vereniging waar door jong en oud gesport kan worden.