• Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen VV Nijland op het programma. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Joure de eerste periodetitel binnen heeft en nacompetitie voor promotie veiliggesteld is!

  Joure had het zwaar in Nijland. In de eerste helft kwam het wel op 0-1 voorsprong na een mooie aanval over links, waarbij Stijn Terpstra na een actie langs de zijlijn de bal voorgaf op Bent Dijkstra, die na een overstapje van Joris van Os, de bal met rechts in de verre hoek prikte.

  Nijland werd voornamelijk gevaarlijk met hun hoekschoppen en vrije trappen rond de 16 meter. Bij iedere standaard situatie werd de luchtmacht meegestuurd naar voren, waar een aantal kansen uit voort kwamen. In de blessure tijd van de eerste helft belandde de bal op stip voor Nijland. Het was Jurre van der Werf die bij het wegwerken van de bal ongelukkig het been van een Nijland-aanvaller raakte. Spits Nico Pieter Bonnema ging bij Nijland achter bal staan, maar deze inzet werd fantastisch gekeerd door doelman Maik Stuiver! Zo ging Joure met een 0-1 voorsprong de rust in.

  Na rust kreeg Joure het telkens lastiger met het spel van Nijland. De hoge voorzetten bleven erg gevaarlijk, maar iedere keer liep het met een sisser af, mede dankzij Maik die Joure een aantal keren op de been hield. De ruimte lag er voor Joure wel om in de counter gevaarlijk te worden, maar de situaties werden slordig uitgespeeld. Een afstandschot van Stijn Terpstra en Bent Dijkstra werden gekeerd door de doelman, maar verder dan dat kwam het niet uit open spel. In de 75e minuut werd het bijna 0-2. Een mooie vrije trap van Milan Haringsma raakte binnenkant paal! Dit was de kans op 0-2, maar helaas bleef de marge 1.

  De gelijkmaker hing al een tijdje in de lucht en uiteindelijk viel deze ook. In de slotfase was het Johannes Breeuwsma die de stand op 1-1 zette. Na een voorzet van Bonnema, kon hij gemakkelijk binnen koppen. Hiermee werd de eindstand bepaald!

  Ondanks het zure gevoel aan de kant van Joure, levert het wel de periodetitel op en mag Joure in ieder geval spelen voor promotie aan het einde van dit seizoen!

  💚🤍💚