• Afgelopen zaterdag is SC Joure er niet in geslaagd om zijn perfect score uit te breiden. In gure omstandigheden te St. Johannesga wist DWP-trainer Nanne Piter Lenes zijn oude ploeg pijn te doen, door in een grimmige slotfase de gelijkmaker te maken.

  Het spelbeeld was al snel duidelijk. Joure moest het spel maken en DWP gokte op de lange bal en counter. Joure begon goed aan de wedstrijd en wist direct naar voren te voetballen. Het creëerde een aantal grote mogelijkheden, met name via Jurre van Zeggelaar, die twee maal geen doel wist te vinden, nadat hij vanaf rechts alleen op doelman Volken Huisman afkwam.

  Plots kwam daar het moment waar DWP op loerde. Een miscommunicatie in de Jouster verdediging zorgde er voor dat de bal opgepikt kon worden door een speler van DWP die ineens alleen voor doelman Maarten v/d Wal stond. In de kluts kwam de bal terecht voor Benno Akkerman die de bal kon binnen schieten, waardoor de ploeg van Lenes verrassend op 1-0 voorsprong kwam.

  Door dit doelpunt kwam Joure in een lastige fase terecht. Het veldspel was moeizaam. Halverwege de eerste helft kreeg Stijn Terpstra een grote mogelijkheid om Joure op gelijke hoogte te zetten, maar ook zijn inzet werd gekeerd door de doelman Huisman, die een geweldige wedstrijd keepte. Vervolgens was het Nils Dölle die een teruggetrokken voorzet van Bent Dijkstra op randje 16 vrij kon inschieten, maar zijn inzet ging over het doel. Tot aan de rust werd Joure nog een aantal keren gevaarlijk tot de 16, maar grote kansen kwamen er niet meer.

  Na rust wilden de Jousters er alles aan doen om de 3 punten mee te nemen naar Joure. De tweede helft begon rommelig. Jelmer Hofstra kreeg de mogelijkheid tot 1-1, maar zijn inzet in de verre hoek werd opnieuw gestopt door Huisman. Na een uur spelen werd Joris van Os gevloerd in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en het was aan Stijn om de bal binnen te schieten. Dit deed hij overtuigend waardoor Joure de verdiende gelijkmaker maakte.

  Dit gaf Joure energie om door te pakken. Een kwartier later kreeg Stijn een enorme kans om Joure op voorsprong te zetten, zijn keuze om langs de doelman te dribbelen pakte niet goed uit en zijn schot werd geblokt door, uiteraard, doelman Huisman. Kort voor tijd kwam hier dan toch het moment waar Joure naar op zoek was. Een perfecte vrije trap van Milan Haringsma kwam terecht op het hoofd van Jurre van der Werf en hij leek Joure naar de overwinning te koppen, 1-2!

  Zo leek het, want hierna gebeurde nog van alles. 2 minuten later ontving Joris de rode prent, nadat hij op het middenveld een overtreding maakte op een speler van DWP. Discutabel, aangezien de scheidsrechter voor andere soortgelijke overtredingen aan de kant van DWP geen kaarten heeft gegeven. Kort na deze overtreding werd de bal er in gebracht bij DWP en kwam de bal bij Jeen Willems terecht die in buitenspel positie de bal voor zijn voeten kreeg en hem binnen schoot, waardoor het 2-2 werd. De uitleg van de scheidsrechter was dat de bal werd aangeraakt door een van de Jousters, waardoor de goal telde. Hier werd nog lang over gediscussieerd, aangezien de bal volgens Joure niet een andere richting op ging.

  Zo eindigde deze derby in een 2-2 gelijkspel en zijn dit de eerste verliespunten. Echter blijft Joure nog steeds koploper en heeft het alles nog in eigen hand om de eerste periodetitel binnen te halen. Volgende week treffen we thuis IJVC.

  💚🤍💚