• In het eerste en tweede weekend van januari stond de kantine van onze club weer in het teken van het jaarlijkse SC Joure darttoernooi. In totaal schreven 57 senioren zich in, een aantal dat we jarenlang niet hebben gezien. Helaas moest een aantal afhaken door ziekte, maar uiteindelijk deden er 53 mannen en vrouwen mee. Van ZM 1 tot MO20 en van kaatsers tot vrijwilligers. Hopelijk zien we volgend jaar ook nog korfballers op de deelnemerslijst, dan is de club helemaal compleet!

    Met veel plezier en veel strijd werd er op 5 januari begonnen met het koppeltoernooi en de eerste poulefase van het singletoernooi. Op 12 januari werd de tweede poulefase van het singletoernooi gespeeld en vervolgens de knock-outs. Ook de finales van het koppeltoernooi werden op de tweede avond gespeeld.

    De darters mochten spelen op door de Actiecommissie beschikbaar gestelde fonkelnieuwe borden en verlichting. Daarop zagen we mooie wedstrijden en dito finales. Het koppeltoernooi werd uiteindelijk gewonnen door Patrick Wielenga en Menno Leijendekker. Zij versloegen het koppel Edwin Veenstra/Remko Jelsma met 4-3, ondanks twee 180 scores van Edwin en Remko. De finale van het singletoernooi was een prooi voor Sjoerd-Jaap Wynia, vorig jaar nog verliezend finalist. Hij versloeg in een spannende en gelijkwaardige finale Sander Klijnstra met 5-3. Sjoerd-Jaap wist Sander in de eerste leg te breaken en hield dit de hele wedstrijd vast. Sander wist nog wel de Kap&Menno bokaal voor de hoogste uitgooi te winnen, met een finish van 160.

    Uiteraard was er ook voor de jeugd weer een toernooi. Zij speelden op zaterdag 13 januari. 22 enthousiaste jeugdleden begonnen om 13.00 uur aan hun wedstrijden. Zij werden verdeeld over vijf poules. Ouders en vrijwilligers hielpen met het rekenen en schrijven, zodat iedereen lekker door kon gooien. Na de poules ging we verder met de knock-outs, waarna de finale gespeelde ging tussen Thijs de Jong en Melle Kranenburg. Er zat niet veel verschil tussen beide spelers, maar Thijs was net iets beter en wist met 4-0 te winnen. Met zijn 9 jaar is hij de jongste winnaar van het jeugdtoernooi.

    Ook was er nog een grote verrassing geregeld voor de jeugd. Oud-voetballer van SC Joure en topdarter Danny Noppert kwam langs. De namen van alle deelnemende jeugd gingen in een pot. Zo werd er geloot en mochten verschillende jonge darters een legje tegen Danny gooien. Verder had Danny een aandenken voor de jeugd meegenomen en wat prijsjes voor een verloting. Danny verrichtte zelf de loting en Wessel Mantel won de hoofdprijs: een setje gloednieuwe darts van Danny Noppert. Heel mooi dat Danny dit wou doen en de jeugd heeft er ook van genoten.

    We kijken terug op drie prachtige dagen vol darts. Dank aan alle vrijwilligers bij de organisatie en de kantine die dit elk jaar weer mogelijk maken. Volgend jaar gaan we voor de 25e editie!! Hopelijk zien we iedereen dan weer en wie weet ook nog wat nieuwe gezichten. Tot volgend jaar!