• SC Joure heeft een nieuwe website. De nieuwe site is beter toegankelijk, heeft meer koppelingen met de data van de KNVB en KNKV en is efficiënter bij te houden.

  De opzet en inrichting van de oude website was van ruim 5 jaar geleden. In de afgelopen jaren is er nogal wat veranderd. De functie en het gebruik zijn gewijzigd. Waar eerst bijna alle informatie voor de leden op de site te vinden was, heeft een langzame maar zekere verschuiving plaatsgevonden naar de Voetbal.nl app., WhatsApp en sociale mediakanalen.

  Mobiel

  Zo was het: elk team zijn eigen pagina’s op de website. Voor het wedstrijdschema, de uitslagen, het was- en rijschema enz. Echter, gaandeweg werd hiervan steeds minder gebruik gemaakt. Gelijktijdig ontwikkelde de KNVB diverse Apps, waaronder de nu veelgebruikte Voetbal.nl app. Deze app hoort standaard op de mobiel. Veel voetballende leden gebruiken hem al, maar nog lang niet iedereen! Superhandig: voor het wedstrijdschema, de uitslagen en standen. Maar zelfs ook voor de kleedkamerindeling, het speelveld en de route naar de uitwedstrijd. 

  Sportlink

  Er zijn meer redenen om de website te vernieuwen. De ledenadministratie, het wedstrijdsecretariaat en zelfs de penningmeester gebruiken Sportlink. Deze software ondersteunt onze club. De vernieuwde website is op vele manieren gekoppeld aan Sportlink en dat biedt voordelen: één bron voor alle gegevens, alles maar één keer invoeren of wijzigen en het resultaat is ook direct zichtbaar op de website. Een ander voorbeeld: Nieuwe leden kunnen zich nu rechtstreeks via de website inschrijven en bestaande leden kunnen wijzigingen doorgeven.

  Informatief

  Op de nieuwe website is veel herkenbaar: De groene kleur en het logo zijn dezelfde, dat is nu eenmaal SC Joure, onze club! Maar er is extra aandacht besteed aan een overzichtelijke menustructuur en een eenvoudige en korte weg naar de gewenste informatie. Een grote stap vooruit. Valt er nog meer te verbeteren? Ja, natuurlijk. Zo blijft het bijvoorbeeld een uitdaging om zowel Korfbal als Voetbal op dezelfde manier te koppelen en weer te geven. Wanneer gaat de nieuwe website live? Dat is begin september al gebeurd!

  Mocht je over de nieuwe website vragen of opmerkingen hebben, dan kun je de websitecommissie bereiken via: website@scjoure.nl