• Afgelopen zaterdag slaagde SC Joure er in om uit bij QVC de volle buit te pakken! Na een moeizame eerste helft waarin weinig gebeurde en Joure moeite had om door de defensie van QVC heen te voetballen, werd er in de tweede helft een tandje bij geschakeld. Dit resulteerde al snel in een 0-2 voorsprong, waar Joure ook had kunnen uitlopen naar een grotere score.

  De 0-1 kwam op naam van Jurre van Zeggelaar, 5 minuten na rust! Een scherp aangesneden corner van Stijn Terpstra werd in eerste instantie weg gebokst door de doelman, waarna de bal voor de voeten kwam van Jurre. Hij haalde in een keer snoeihard uit en de bal belandde in het dak van de goal!

  10 minuten later werd het 0-2 voor de Jousters, opnieuw uit een hoekschop! Jurre van Zeggelaar gaf de bal strak voor bij de eerste paal en deze werd mooi verlengd door Nils Dölle, waardoor de bal in de verre hoek eindigde. Zo zette hij Joure binnen de kortste keren na rust op een riante 0-2 voorsprong!

  Waar Joure het verzaakte de score uit te breiden naar 0-3, kreeg QVC uit het niets een strafschop na een veroorzaakte overtreding van onze Milan. Aanvoerder Edwin Pluister nam plaats achter de bal en schoof deze koelbloedig binnen. Hiermee maakte Joure het zichzelf weer lastig.

  Echter bleven de echte grote kansen uit aan de kant van QVC en daarmee boekte Joure een belangrijke overwinning richting de wedstrijd van aankomende zaterdag. Op eigen Sportpark de Hege Simmerdyk staat de topper op het programma tegen VV Balk, oftewel, de nummer 1 (Joure) tegen de nummer 2 (Balk)! Op dit moment is de voorsprong 3 punten en kan dus worden vergroot naar 6 punten bij een overwinning.

  Graag ontvangen we veel steun en support bij deze wedstrijd!

  💚🤍💚