• Afgelopen zaterdag wist Joure thuis met 3-1 te winnen van IJVC uit IJlst.

  Het was een vrij moeizame wedstrijd waarin het de eerste helft weinig kansen creëerde. Na een halfuur was het Bent Dijkstra die, na een voorzet van Milan Haringsma, de bal controleerde en vanaf randje 16 langs de doelman van IJVC schoot.

  Kort na rust kwam IJVC op gelijke hoogte. IJVC kwam aan de rechterflank door, na een afgemeten voorzet kwam de bal terecht op het hoofd van spits Reinder Reitsma en hij knikte de bal tegendraads in de verre hoek.

  Hierdoor moest Joure een tandje bij zetten. Een kleine 10 minuten later kreeg Joure een indirecte vrije trap op de 5 meter. Stijn Terpstra stond achter de bal en probeerde de bal zo hard mogelijk op goal te schieten. Via de kluts ging de bal uiteindelijk over de lijn, waardoor Joure op een 2-1 voorsprong kwam.

  Hierna was Joure op zoek naar de 3-1 en die kregen ze via invaller Thomas Elsinga (uit de onder 23). Maar eerst aandacht voor de geweldige solo van Jurre van der Werf, die in het eigen strafschopgebied de bal onderschepte, vervolgens in een rush langs 5 man dribbelde en uitkwam bij de 16 van de tegenstander. Hij gaf de bal af aan Bent die vervolgens de bal doorspeelde naar Thomas. Thomas nam de bal een keer mee naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek. Hiermee werd het 3-1 en de wedstrijd beslist!

  Door deze overwinning en het puntenverlies van Balk staat Joure er geweldig voor om aanstaande zaterdag de eerste periodetitel binnen te halen! We trappen om 14:30 af in en tegen Nijland.

  💚🤍💚